Natuursteen onderhoud

Een natuurstenen vloer is een duurzame vloer. Echter, zoals bij elke vloer waarop geleefd of gewerkt wordt, zal ook een natuurstenen vloer slijtage of beschadigingen oplopen. Vuil en vet plegen een aanslag op de impregneerlaag of coating waardoor er doffe plekken verschijnen op het natuursteen.

Het is dus van groot belang de vloer op juiste wijze en met de juiste middelen en materialen te onderhouden. Marble Care heeft voor elke steensoort een passende onderhoudsbehandeling. Professioneel onderhoud zorgt niet alleen dat natuursteen er weer als nieuw uitziet, het verlengt ook de levensduur van uw vloer. Periodiek onderhoud is beslist noodzakelijk en komt de duurzaamheid van uw natuursteen ten goede!

Onderstaand geven wij een aantal voorbeelden van de mogelijkheden. Wilt u weten welke onderhoudsbehandeling voor uw natuursteen de beste is? Neem vrijblijvend contact op met Marble Care!

 

Dieptereinigen

Natuursteen wordt gebruikt in uiteenlopende toepassingen, zoals vloeren, wanden, vensterbanken, gevels, trappen en bordessen. Wanneer ingetrokken vuil of oude was- of zeeplagen niet met reguliere schoonmaakmiddelen te verwijderen zijn dient diep te worden gereinigd.

Marble Care maakt gebruik van speciale natuursteen reinigers, die doordringen in de diepere lagen van de steen.

Polijsten

Met behulp van een boenmachine worden kleine krasjes verwijderd en krijgt een licht versleten natuursteenvloer weer glans.

Kristalliseren

Kristalliseren wordt toegepast op diverse kalkhoudende natuursteen soorten. Hierbij wordt het natuursteen voorzien van een nieuwe verharde toplaag. Dit geeft een hoge glans, meer vuilbestendigheid en minder slijtage. Deze methode kan ook als tussentijdse behandeling worden uitgevoerd.

Micropolijsten

Deze behandeling wordt toegepast op matig versleten natuursteenvloeren, waar bijvoorbeeld looppaden erg zichtbaar zijn. Ook etsvlekken kunnen met deze behandeling verwijderd worden. De toplaag wordt doormiddel van schrobmachines en diamant schijven in verschillende fases lichtjes geschuurd met als eindresultaat een egale glans.

Impregneren

Met behulp van een impregneermiddel wordt een beschermlaag in de poriën van het natuursteen aangebracht. Hierdoor ontstaat een beschermlaag, die er voor zorgt dat vuil en vocht niet in het materiaal dringen.

Coaten

Bij het coaten wordt een kunststoflaag aangebracht op het natuursteen. Door deze laag kunnen vuil en vetten niet of nauwelijks intrekken. Het is een sterke buffer tegen vuil en vergemakkelijkt het onderhoud en dagelijks gebruik. Een coating heeft veelal een kleurverdiepende werking. Deze behandeling is geschikt voor de ‘ruwe’ steensoorten zoals leisteen, kwartsiet en gebrand graniet.

  • NATUURSTEEN
  • RENOVATIE
  • ONDERHOUD

Offerte aanvragen

Naam *

Email *

Telefoon *

Type klant *

Opmerking