Natuursteen renovatie

Net zoals elk product is ook natuursteen aan slijtage onderhevig. Slijtage gaat sneller gaan wanneer onderhoud niet of niet op de juiste wijze is uitgevoerd. Is de toplaag van de natuursteenvloer erg versleten of zijn er hoogteverschillen ontstaan op de vloer? Zijn de tegels gebroken of kapot en zijn de voegen verdwenen, vervuild of kapot? Nee, u hoeft niet op zoek naar een nieuwe vloer. Renovatie van uw vloer is de oplossing.

De specialisten van Marble Care weten als geen ander uw natuursteen weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen zodat u er weer jaren plezier aan beleeft. Jarenlange praktijkervaring, kennis van de verschillende steensoorten, liefde voor het vak en de juiste apparatuur zijn de garantie voor de renovatie van uw natuursteen. Na de renovatiewerkzaamheden lijkt uw natuurstenen vloer er weer als nieuw.

Wilt u een professioneel advies over een renovatie behandeling?  Neem contact met ons op. Wij maken met plezier een afspraak voor een renovatieplan op maat.

 

Authentiek natuursteen vloeren

Regelmatig gebeurt het dat bij een verhuizing of verbouwing de oude vloerbedekking wordt verwijderd en er een oude marmeren of granito vloer als verrassing te voorschijn komt. Wat te doen? De vloer weer wegstoppen onder moderne vloerbedekking? Niet doen! Deze vloeren horen bij de (bouw-) stijl van de woning en geven de woning het oorspronkelijke karakter terug.

Renovatie van deze authentieke vloeren is dan ook een logische stap. Marble Care weet exact welke renovatiebehandeling deze bijzondere natuurstenen vloeren nodig hebben.

Er zijn verschillende renovatie behandelingen mogelijk, onderstaand een aantal voorbeelden van renovatie welke door Marble Care worden uitgevoerd om uw natuursteen het oorspronkelijke uiterlijk terug te geven.

Vlakschuren/gladschuren

Als de natuursteenvloer ernstig is beschadigd of ongelijk ligt, is vlakschuren/gladschuren vaak de oplossing. Hierdoor wordt een laagje verwijderd waardoor een nieuwe gladde toplaag ontstaat. Bovendien wordt de natuursteenvloer egaal, glad en hoogteverschillen verdwijnen. De uiteindelijke glansgraad kunt u zelf bepalen. U heeft de keuze uit zoeten, fijnzoeten en polijsten.

Zoeten: Voor een mat resultaat is zoeten na schuren een mogelijkheid. Hierdoor blijft de vloer poreus, impregneren na het zoeten zorgt er voor dat de toplaag dicht is.

Fijn zoeten: Voor een zijdeglans resultaat is fijn zoeten/Licht zoeten mooie afronding. Hier door wordt de vloer niet te glad.

Polijsten:  Voor een mooi en glanzend resultaat is polijsten na het schuren een prachtige afronding. Hierdoor ontstaat een hechtende toplaag waardoor meer tekening in het materiaal zichtbaar wordt.

Tegels vervangen

Wanneer natuursteentegels zwaar beschadigd zijn en repareren niet meer mogelijk is, is vervangen van deze tegels de oplossing. Marble Care zorgt voor tegels in de juiste steensoort en kleur zodat de oorspronkelijke vloer weer in ere hersteld wordt

Voegen herstellen/ vervangen

Marble Care herstelt afgesleten, verbrokkelde of losgeraakte tegelvoegen in hun originele kleur. Oude en versleten voegen worden stofarm uitgezaagd en vervangen.

Natuursteen repareren

Zitten er scheuren of gaten in natuursteen, dan bent u bij Marble Care aan het juiste adres. Wij kunnen met de juiste materialen en kleuren uw natuursteen vrijwel onzichtbaar repareren.

 

  • NATUURSTEEN
  • RENOVATIE
  • ONDERHOUD

Offerte aanvragen

Naam *

Email *

Telefoon *

Type klant *

Opmerking